Hlavní obsah

Topolánek a Paroubek ve sporu kvůli terorismu

PRAHA

Premiér Mirek Topolánek a bývalý premiér Jiří Paroubek si vyměňují kritické poznámky i kvůli teroristické hrozbě v Praze. Podle Paroubka měly být informace oznámeny méně dramaticky. Topolánek na to hned reagoval.

Článek

Topolánek na tiskové konferenci uvedl, že získal "informace zásadního charakteru" a že byli informování vedoucí ústavní činitelé včetně prezidenta Václava Klause a předsedů parlamentních stran.

"Chtěl bych ujistit občany, že policie a zpravodajské služby pracují profesionálně a činí veškerá opatření, aby bylo nebezpečí evidováno, a aby přitom nebyly omezovány jejich svobody," řekl Topolánek. Informování ponecháme na policii a ministerstvu vnitra, dodal.

Šéf největší opoziční strany Jiří Paroubek se ke krokům vlády postavil zdrženlivě. "Ty zprávy jsou indikovány zhruba tři týdny a já si myslím, že to mohli udělat méně dramaticky při středečním zasedání vlády a nemuseli svolávat noční jednání. Ale možná že mají více informací, nežli mám já," řekl Paroubek Právu v sobotu odpoledne.

"Paroubek se chová jako vždycky, to jest nezodopovědně," řekl Topolánek.

Reklama

Související témata:

Související články

Hrozba anonyma zastavila metro C na hodinu

Anonym v sobotu po poledni nahlásil bombu v tubusu pražského metra C na Nuselském mostě. Policie na krátký čas provoz metra C přerušila a oblast prohledala....

Výběr článků

Načítám