Hlavní obsah

TOP 09 podpoří v druhém kole voleb kandidáty ODS, Kalousek zůstává

Novinky, sir

TOP 09, která neuspěla v senátních a krajských volbách, bude v druhém kole volby do Senátu podporovat kandidáty ODS. Po úterním zasedání vedení strany to řekl předseda strany Miroslav Kalousek.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Článek

„Chtěl bych poprosit voliče, aby nezapomněli, že se začíná volit zase od nuly, aby k těm volbám přišli ještě jednou,“ řekl Kalousek k volební účasti.

Předsednictvo strany řešilo také důvody svého nezdaru ve volbách. „Musí dojít k zásadním změnám strategie prezentace našeho programu. Je evidentní, byť je na analýzy ještě brzy, že musíme být schopni lépe a jasně vysvětlit některé volební priority voličům,“ dodal Kalousek.

O personálních změnách strana nejednala, Kalousek ve své funkci předsedy zůstává i nadále. „Platí mé rozhodnutí, že jsem připraven vést stranu dál. Ale také platí, že si chci ověřit zpětnou vazbou, zda toto rozhodnutí pokládají zástupci krajů a členové výkonného výboru za správné,“ uvedl Kalousek.

O jeho osudu se tak rozhodne po druhém kole senátních voleb.

Reklama

Související články

Kalousek: Zeptám se kolegů, zda mám odejít

Politici TOP 09 sledovali sčítání hlasů v pražské kavárně Louvre. Zklamání ze slabého výsledku v krajích nakonec vystřídala u některých radost, že tři...

Výběr článků

Načítám