Hlavní obsah

Tisíce ostravských domácností jsou bez telefonu

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Tisíce ostravských domácností zůstaly od nedělní noci bez telefonického spojení. V noci totiž vyhořela telefonní ústředna v Ostravě-Mariánských Horách. Škoda je prozatím vyčíslena na 50 miliónů korun.

Foto: Kateřina Konečná

Šermířské vystoupení ve vile Stiassni

Článek

Podle mluvčího společnosti Český Telecom Vlastimila Sršně společnost intenzívně pracuje na odstranění škod. Prozatím však není schopen říct, kdy opět domácnostem začnou telefony fungovat. Na ústřednu bylo napojeno celkem 17 tisíc domácností.

V telefonní ústředně začalo hořet v neděli v devět hodin večer. Na místě bojovalo s ohněm více než hodinu pětadvacet hasičů se sedmi vozy. "Prvotní hrubý odhad škod je 50 miliónů korun," vypočítal Sršeň. Během požáru nebyl nikdo zraněn. Jeho příčinu vyšetřují.

Zřejmě šlo o zkrat

Během požáru nebyl nikdo zraněn. Policisté už vyloučili, že by ústřednu někdo úmyslně zapálil. "Pravděpodobnou příčinou požáru je poškození systému telekomunikačních kabelů," řekla ČTK Ilona Branžovská z ostravské policie.

Dodala, že oheň ve třetím patře, kde jsou automatizované telefonní ústředny, objevil strážný budovy. Oheň zcela zničil sedm stojanů ústředen a 15 jich poškodil. "Obnovit poškozený systém bude trvat asi jeden měsíc. Dle prvotního zjištění jsou totiž poškozené ústředny neopravitelné a bude je nutno nahradit zcela novými přístroji," uvedla Branžovská.

Podle Sršně v současné době zasedá krizový štáb a další informace o průběhu likvidace následků neštěstí zveřejní ve 14 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám