Hlavní obsah

Tisíce Brňanů zůstaly bez vody

– Brno
Právo, pko

Velké vrásky na čele přidělala v v sobotu večer havárie na vodovodním potrubí hasičům, zaměstnancům vodáren, silničářům a hlavně tisícům obyvatel brněnské městské části Řečkovice.

Článek

K poruše došlo ve 21 hodin na potrubí v Hradecké ulici, odkud vyteklo velké množství vody, která s sebou brala i zeminu, pod most na Sportovní ulici, která patří mezi jednu z nejfrekventovanějších v Brně. Tady se vytvořila velká laguna, kterou museli odčerpávat hasiči.

Stovky domácností byly podle Brněnských vodáren a kanalizací asi 2,5 hodiny bez vody, poté se podařilo dodávky obnovit. Výjimkou byla ulice Mánesova, kde lidé ještě v neděli ráno museli pro vodu chodit k cisterně.

Pod mostem se vytvořila laguna hluboká místy až 1,5 metru, takže provoz na výpadovce na Svitavy musel být odkloněn po vedlejších ulicích. „Do laguny bylo spláchnuto i velké množství zeminy, když se pracovníkům vodáren podařilo uzavřít poškozené potrubí, hasiči začali postupně pročišťovat zanesené kanalizační vpustě pro odtok vody. Poslední jednotka opustila místo o půl třetí ráno,“ konstatoval operační důstojník hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám