Hlavní obsah

Testy zdarma a pro všechny, plánuje Babiš před Vánoci

Novinky, Jaroslav Soukup
Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš (ANO) tvrdí, že je nutné, aby ministerstvo zdravotnictví co nejdříve předložilo plán antigenních testů. Babiš by si přál, aby se lidé mohli nechat zdarma otestovat antigenními testy na covid-19. Premiér to v úterý řekl na velitelském shromáždění armády, od níž očekává součinnost.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Předseda vlády Andrej Babiš.

Článek

Cena antigenních testů je kolem dvou set korun a ve srovnání s PCR testy jsou výrazně levnější. Ty stojí kolem 2000 korun.

„Byl bych velice rád, abychom umožnili všem občanům aspoň týden či deset dní před Vánoci se nechat dobrovolně a zdarma testovat antigenními testy,“ řekl Babiš vojákům s tím, že lidé by to jistě ocenili.

Předpokladem je podle premiéra, aby se ČR dostala do třetího stupně v rámci protiepidemického systému a lidé se mohli více sdružovat.

Nepřítelem je islámský terorismus, řekl Zeman na velitelském shromáždění

Domácí

„Byla by to dobrá věc, bylo by to efektivní,“ uvedl Babiš s tím, že ministerstvo musí testování připravit. „Myslím, že o to může být zájem,“ dodal premiér.

Armádě poděkoval za spolupráci při zvládání epidemie koronaviru.

Babiš následně rekapituloval, jak se v minulosti vyvíjel rozpočet ministerstva obrany, a uvedl, že armádní rozpočet se krátit nebude. Následně tvrdil, že „z hlediska počtu obyvatel a naší ekonomiky máme nejlepší finance v Evropě“.

Nový daňový balíček prošel, přijde na 130 miliard. Je to rána, připustila Schillerová

Domácí

Následně obhajoval výši deficitu rozpočtu a dodal, že je přesvědčen o tom, že v rámci Evropy „z toho opět vyjdeme nejlíp“.  Proto před vojáky obhajoval daňový balíček, který lidem sníží daně, ale rovněž tvrdě dopadne na rozpočet, který s tím nepočítá.

Reklama

Výběr článků

Načítám