Hlavní obsah

Testování žáků ve školách nakonec nebude. Prý by nic neřeklo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo zdravotnictví upustilo od plánovaných dalších kol testování ve školách. Podle mluvčího resortu Daniela Köppla by výsledky nepřinesly nové informace o virové náloži v populaci.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Pod dohledem třídní učitelky Renáty Šafařové se testovaly i děti ze 4. A pouchovské školy.

Článek

„Pokud jde o testování ve školách, tak rozhodnutí z ranního centrálního řídícího týmu bylo, že ho v tuto chvíli realizovat nebudeme,” uvedl Köppl.

Doplnil, že pokud by se epidemická situace dramaticky zhoršila, řídící tým by se k této věci vrátil. Nyní by ale podle mluvčího testování ve školách nepřineslo víc informací, než kolik jich ministerstvo má z každodenních statistik o nových nákazách.

Odborníci: Týden mimo školu stačí. Rozhodnout má PCR test v polovině karantény

Koronavirus

Rozhodnutí podle Köppla padlo v úterý na jednání integrovaného centrálního řídícího týmu, který je pracovním orgánem vládní rady pro zdravotní rizika.

Plošnému testování ve školách se museli podrobit žáci ihned po začátku školního roku. Druhé kolo testování studentů a kantorů, kteří neprodělali covid-19 a nejsou ani naočkovaní, bylo naplánováno po podzimních prázdninách, které vychází letos na 27. a 29. října. Skládat se mělo, stejně jako v září, ze třech odběrů.

Vojtěch by měl podle Babiše zůstat s vládou, v listopadu měl končit

Domácí

Školy napříč regiony proti jednorázovému plošnému testování nic nemají. Postoje k pravidelným testům se ale liší. Záleží, jestli je škola v oblasti, kde se nákaza šíří a celé třídy končí v karanténě (např. Praha), nebo je u nich epidemická situace v klidu a škola funguje bez omezení.

Köppl současně uvedl, že tým neřešil případné zpřísňování protiepidemických opatření, a to ani na lokální úrovni.

Reklama

Související témata:

Související články

Žáky čekají další tři kola testování

Školy čeká v dohledné době další plošné testování žáků a kantorů, kteří nejsou ani po covidu, ani plně naočkovaní. Podobně jako na začátku září je čekají...

Výběr článků

Načítám