Hlavní obsah

Tepleji bude až začátkem března

Novinky, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Letošní zimy s poměrně silnými mrazy si skutečně užijeme. Podle dlouhodobé předpovědi počasí do 10. března, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav, bude tepleji až začátkem března. Do té doby nás budou provázet noční, ale i denní mrazy.

Foto: Tomáš Sedlák B.Th.

Koncert křesťanské instrumentální kapely ŠEPTEM

Článek

"Předpokládáme, že celé období bude teplotně mírně podprůměrné a srážkově průměrné," řekl Právu v pondělí Vladimír Seifert z uvedeného ústavu.

Do 20. února by mělo být zataženo nízkou oblačností, občas sněžení a ráno mlhy. Ve druhé polovině dekády pak oblačno a sněžení častější. Noční teploty by měly být v rozmezí -7 až -13, ojediněle i nižší a odpolední od -6 do nuly.

Od 21. do 28. února se očekává polojasno, místy zataženo nízkou oblačností, později protrhávání oblačnosti a noční teploty -4 až -10, později 0 až -6. Denní teploty budou v rozmezí -3 až 3, později 0 až 6 st.

Od 1. do 10. března meteorologové předpokládají, že bude proměnlivé počasí, ráno místy mlhy, noční teploty 3 až -3 a denní od 4 do 10 st. nad nulou.

Tento týden

"V příštích dnech, tedy tento týden, ale žádné teplo čekat nemůžeme," uvedl Seifert. Jestliže ve středu noční teploty poklesnou na -7 až -11 a v místech se sněhovou pokrývkou a při vyjasnění až na -16 st., pak denní budou v rozmezí -6 až -2. Ve čtvrtek bude ještě o stupínek chladněji. Částečné oteplení, byť mírné, by mělo nastat v pátek, kdy se předpokládá více oblačnosti, místy zataženo a sněhové přeháňky. V noci -7 až -11, ojediněle -15 a denní teploty zůstanou stejné od -6 do -2. O víkendu by mírné oteplování mohlo pokračovat tak, že noční teploty klesnou na -3 až -7 a denní vystoupí na -4 až 0.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám