Hlavní obsah

Telecom se neprodával s dárkovými balíčky, říká premiér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve čtvrtek čelil premiér Jiří Paroubek ve Sněmovně ústním interpelacím poslanců. Mezi nimi byly i otázky týkající se prodeje státního podílu v Českém Telecomu či personálního obsazení vlády. V souvislosti s Telecomem předseda vlády rozhodně odmítl, že by se státní podíl prodával s příslibem nějakých "dárkových balíčků."

Článek

Poslanec Petr Bratský z ODS odkázal na zakázku ministerstva zemědělství s Českým Telecomem za 500 mil. korun a snížení propojovacích poplatků ze strany Českého telekomunikačního úřadu s tím, zda premiér nemá informace, že by i další úřady v nejbližší době připravovaly nějakou podobnou výhodnou smlouvu s touto společností. V druhém dotazu se zeptal, zda věděli i ostatní uchazeči o Telecom, že "budou následovat dárkové balíčky."

Předseda vlády Paroubek odpověděl: "Já bych kontrakty nenazval dárkovými balíčky." Zakázka na informační systém ministerstva zemědělství nevznikal podle premiéra ze dne na den, ale řadu měsíců. Shodou okolnosti vyšla finální fáze tohoto kontraktu na den prodeje Českého Telecomu uvedl premiér.

"Pokud na některých ministerstvech uvažují o službách Telecomu, tak to bude stejně otázkou výběrového řízení," dodal. Poslanec Bratský poté zpřesnil svůj dotaz: "Měli všichni uchazeči o Telecom stejné podmínky." Premiér odpověděl, že ano.

Drogy bude mít na starosti Škromach

Drogovou problematiku bude mít ve vládě na starosti ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach. Premiér to uvedl na dotaz poslankyně KSČM Kateřiny Konečné. Vládní protidrogovou komisi tak nepovede šéf Legislativní rady vlády Pavel Zářecký.

Poznamenal, že je rozumnější, když komise bude "navázána" na některý z významných resortů, jako je ministerstvo práce a sociálních věcí, či zdravotnictví, dodal.

V předchozí vládě Stanislava Grosse (ČSSD) byl šéfem Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky Gross a jejím výkonným místopředsedou ministr bez portfeje a předseda Legislativní rady vlády Jaroslav Bureš (nestraník nominovaný ČSSD). Gross ani Bureš členy Paroubkovy vlády nejsou, připomíná ČTK.

Reklama

Výběr článků

Načítám