Hlavní obsah

Tajný závod rychlých aut se nekonal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Tajný závod rychlých automobilů, tzv. Dělová koule, který jeho organizátoři zřejmě plánovali na noc ze soboty na neděli, se podle policie nekonal. Účastníci se prý zalekli policejní razie, která na ně byla na silnicích, kudy měli jet, přichystána. Uvedla to ČTK s odkazem na nejmenovaný zdroj.

Foto: Radim Kašpar

Rudy Linka v Olomouci

Článek

"Nedostaly se k nám zatím takové informace, že by se něco uskutečnilo," řekl v neděli ráno operační důstojník jihočeské policie.

Už asi měsíc je známo, že skupina lidí chystala na jednu z červnových nedělí závod po českých silnicích. Úkolem je co nejrychleji projet svým vozem plánovanou trasu. Ta vedla jak po dálnicích, tak po silnicím třetí třídy.

Dělové koule se podle médií mělo původně zúčastnit asi 25 jezdců. O chystaném závodu jako první informoval deník Mladá fronta Dnes.

Do jižních Čech a zpět

Později vyšlo najevo, že trasa měla vést z Prahy přes Strakonice na hraniční přechod Strážný, poté přes České Budějovice a Tábor zpět do hlavního města.

Policisté kvůli závodu zmobilizovali většinu služeben v Praze a jižních Čechách a měli připraveny i vrtulníky a hlídky na motocyklech.

Závod vzbudil rozruch také kvůli tomu, že policie nemůže se závodníky, kteří by při své soutěži ohrožovali ostatní řidiče, dělat nic jiného, než jim dát pokutu za překročení rychlosti. Dokázat jim, že se právě účastní závodu je totiž údajně nemožné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám