Hlavní obsah

Suverenita je téměř náckovská, řekl Kalousek. Potřeboval by pár facek, zní ze strany

Právo, Novinky, dan, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek označil Suverenitu Jany Bobošíkové, která by ráda vrátila do vrcholné politiky exprezidenta Václava Klause, za stranu „téměř náckovskou”, která je na okraji politického spektra.

Foto: Milan Malíček, Právo

Miloslav Kalousek (TOP 09)

Článek

„Suverenita je tak výlučně antievropská a téměř náckovská, že my si nemůžeme konkurovat na politickém kolbišti,“ uvedl Kalousek v České televizi na dotaz možného Klausova návratu pod hlavičkou Suverenity.

„Suverenita je prostě okraj politického spektra, který je v každé společnosti,“ uzavřel Kalousek.

Rovněž odmítl spekulace, že by soupeřem TOP 09 v předčasných volbách mohl být jakýkoli subjekt na pravici. „Naším hlavním soupeřem bude sociální demokracie ovládaná Milošem Zemanem,“ dodal Kalousek.

Bobošíková: Emoce nebo návyková látka

Svým vyjádřením šéfku Suverenity Janu Bobošíkovou i její zástupkyni Janu Volfovou rozčilil. „Musel být pod vlivem nějaké emoce nebo návykové látky,“ soudí Bobošíková, která poukázala na to, že je členkou Českého svazu bojovníků za svobodu.

Víc Kalouskova slova nechtěla komentovat. „Nemám k tomu co říci, nechci přilévat oleje do ohně,“ dodala.

Podle Volfové by si Kalousek zasloužil za svůj výrok pár facek. „Dala bych mu nejraději pár facek. Je to pro mě osobní lidská urážka,“ uvedla Volfová. Obvinění, že je Suverenita „téměř náckovská“, se Volfové dotklo, protože její dědeček zahynul v koncentračním táboře Mauthausen a babička trpěla v koncentračním táboře Ravensbrück.

Budeme kompletní, tvrdí TOP 09

Kalousek v úterý zároveň zopakoval, že všech 42 poslanců bude odpoledne hlasovat pro rozpuštění Sněmovny. „Všichni poslanci TOP 09 budou na místě a budou hlasovat pro rozpuštění,“ řekl místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Související témata

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miroslav Kalousek

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jana Bobošíková

Podle šéfa poslaneckého klubu TOP 09 Petra Gazdíka jsou již ve Sněmovně přítomni všichni poslanci až na Václava Kubatu, který je na dlouhodobě plánovaném lékařském vyšetření. „Ve dvě či v půl třetí by ale měl být zpátky,“ řekl Právu Gazdík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám