Hlavní obsah

Superministerstvo chtějí strany dopsat do koaliční smlouvy ještě do Vánoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vládní strany se v pátek ve formátu K9 dohodly na harmonogramu změn koaliční smlouvy. Jednaly rovněž o zvažovaných změnách resortů a omezování byrokratického aparátu státu. Podle šéfa poslanců ODS Zbyňka Stanjury připraví pracovní skupina změny koaliční smlouvy "do poloviny přespříštího týdne". Následně se opět sejde K9.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr (Gazdík TOP09), Zbyněk Stanjura (ODS) a Karolína Peake (LIDEM) po jednání K9

Článek

O personáliích se strany v pátek nebavily, premiér Petr Nečas (ODS) chce nicméně uprázdněné posty obsadit co nejdříve.

Zástupci vedení stran řešili rovněž avizovanou výměnu ministerstev dopravy a obrany mezi LIDEM a ODS i další snížení agendy státu. Šéf poslanců TOP 09 a Starostů Petr Gazdík v této souvislosti zopakoval, že klíčové není sloučení resortů, ale omezení přebytečné agendy. Ve stejném duchu se vyjádřila i vicepremiérka a šéfka LIDEM Karolína Peake.

Uvedl zároveň, že jeho strana odmítá, že by mohlo dojít ke sloučení ministerstva zemědělství a životního prostředí, neboť oba úřady stojí v řadě případů proti sobě. Sloučit by se naopak mohla ministerstva dopravy a průmyslu.

Jak Peake dodala, i po změnách v kabinetu by měly být zachovány stávající poměry ministrů. LIDEM by proto měly mít tři křesla. Vedle ministra pro místní rozvoj by šlo podle všeho i o ministra obrany a ministra bez portfeje, který by šéfoval legislativní radě vlády.

Reklama

Výběr článků

Načítám