Hlavní obsah

Stream.cz startuje Závod o Hrad, začal ho Dienstbier kopem do šibenice

Stream.cz, Tomáš Vyhnálek

Internetová televize Stream.cz spouští největší projekt tohoto roku. Jde o nový pořad s názvem Závod o Hrad, ve kterém moderátor Pavel Zuna vyzval kandidáty na prezidenta k libovolnému sportu a diváci budou moci posoudit, jak se s ním vypořádali. Uvidíme tak Přemysla Sobotku hrajícího tenis, Jana Fischera u lukostřelby nebo Janu Bobošíkovou v závodním automobilu. Seriál začíná v pondělí dílem o Jiřím Dienstbierovi, který zvolil fotbal.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Dienstbier (ČSSD)

Článek

Kandidát sociální demokracie Jiří Dienstbier se rozbíhá k pokutovému kopu, pravačkou udeří do míče a podruhé za sebou neomylně pošle míč do „šibenice“, tedy do místa u spojnice tyče a břevna, kde je střela prakticky nechytatelná. Pak se líbezně zaculí a další střelou neomylně vymete přesně opačný kout brány, kterou se snaží hájit moderátor Pavel Zuna. To je výjev z nového seriálu Stream.cz Závod o Hrad, který právě dnes startuje.

Stream.cz se připojuje k celoplošným televizím, které připravují o prezidentských kandidátech obsáhlé medailonky. Tady ale má jít o odlehčený materiál, kde se politici ukážou poněkud v lidštějším světle.

„Moje zkušenost je taková, že člověka mnohem lépe poznáte během sportování, než při nějaké strohé debatě v saku a kravatě,“ řekl Pavel Zuna, který se tak divákům poprvé představí nejen jako moderátor, ale i sportovec.

Všichni kandidáti na prezidenta tedy dostali možnost výběru, jaký sport by chtěli provozovat. „Samozřejmě jsme nechtěli nikoho nutit do nějakých velkých sportovních výkonů, tudíž vzhledem k věku například s Milošem Zemanem hrajeme šachy nebo s Karlem Schwarzenbergem jsme v rakouských lázních provedli pěší výlet kolem jezera,“ dodává Zuna. Během sportování pak dojde samozřejmě i na otázky kolem kandidatury a politické situace v Česku.

Stream.cz oslovil všechny prezidentské kandidáty. S natáčením, jehož podmínkou však byl právě libovolný sport, ale svolili jen někteří. „Například Ladislav Jakl, Tomáš Vandas či Táňa Fischerová nenašli žádnou sportovní aktivitu, a tak jsme s nimi netočili,“ říká režisér pořadu Martin Krušina.

Televize Seznamu Stream.cz se dlouhodobě snaží prosadit vlastní tvorbou, například v září spustila nové pořady Gebrian versus, Hůl na reklamu a Přírodověda s Alex. Projekt Závod o Hrad je však z nich produkčně nejnáročnější. Jednotlivé díly poběží vždy v pondělí. Prvním z nich je fotbal s Jiřím Dienstbierem. Jak kandidát sociální demokracie kope penalty, se můžete podívat ZDE.

Trailer s ostatními kandidáty je k vidění ZDE.

Reklama

Výběr článků

Načítám