Hlavní obsah

Stránka Antikuchtova.cz pozastavena kvůli nezaplaceným fakturám

– PRAHA • Aktualizováno
Novinky, znk

Webu antikuchtova.cz, který před sjezdem Strany zelených hanobil místopředsedkyni strany a soupeřku předsedy Martina Bursíka o post šéfa partaje Danu Kuchtovou, byl pozastaven provoz. Na stránkách se ale kromě majitele domény Štěpánka objevilo další jméno - Kašpar. Okolo Martina Bursíka se pohybují dva Kašparové, jeden je jeho asistentem, druhý je mluvčím ministerstva životního prostředí. Oba jakoukoliv souvislost odmítají.

Článek

"Vážený pane Štěpánku, provoz Vaší webové aplikace a reklamní kampaně v systému obrazovky.com je nyní zcela pozastaven," uvádí agentura, která na zakázku web vytvořila s tím, že důvodem jsou neuhrazené faktury za provedené služby.

"Vážený pane Štěpánku, provoz Vaší webové aplikace a reklamní kampaně v systému obrazovky.com je nyní zcela pozastaven," uvádí agentura, která na zakázku web vytvořila s tím, že důvodem jsou neuhrazené faktury za provedené služby.

Štěpánek prý nereaguje na opakované maily a sms zprávy. "Prosím uveďte další spojení na Vás nebo pana Kašpara, který s námi o technických záležitostech jednal při výrobě," stojí na stránce.

"Nemáme zaplacenou ani korunu, tam asi peníze už asi neuvidím," řekl Novinkám Vilém Šmidt, ředitel firmy IT Development, která webovou aplikaci vytvořila a provozovala. "Přitom kdyby šlo o nějaké statisíce, ale tady šlo o částku do padesáti tisíc," dodal. S člověkem, který si web u něj objednal, jednal prý osobně, na fotografiích ale žádného ze Štěpánků nebo Kašparů, kteří se okolo zelených pohybují, nepoznal.

Dlužnou částku bude od objednavatele vymáhat firma specializující se na vymáhání pohledávek. Společnost oznámila, že přesné jméno objednavatele zná a zveřejní ho, pokud částka nebude uhrazena do pátku.

:. Klikněte pro zvětšení

"Vůbec nic o tom nevím," řekl Novinkám Samuel Kašpar, který je Bursíkovým asistentem. Podobně se vyjádřil i mluvčí ministerstva Jakub Kašpar. "Se Stranou zelených nemám nic společného a už vůbec ne s jejími vnitřními spory. Naprosto to vylučuji," sdělil Novinkám.

Štěpánkové: jde o falzifikát

Doména antikuchtova.cz je registrována na jméno Petr Štěpánek. Ve Straně zelených jsou hned dva členové tohoto jména, jde o bratrance. Jedním z nich je ředitel Státního fondu životního prostředí a zastupitel na Praze 2.

"Já za tím určitě nejsem, za prvé bych to nedokázal a za druhé tu stránku ani neznám. Navíc by to bylo naivní," řekl minulý týden Novinkám. Kuchtová jej ale ze založení stránky podezřívá, podle ní je Bursíkovým blízkým spolupracovníkem.

Druhý Petr Štěpánek je pražský radní pro oblast životního prostředí. "Distancujeme se od toho, pan radní to určitě nebyl," řekla Novinkám jeho asistentka Eva Kubátová.

"Spekulace o tom, že web antikuchtova.cz na doméně zaregistrované na jméno Petr Štěpánek, je vytvořen, registrován nebo iniciován některým z médii zmiňovaných členů SZ, je lichá a oba se od něj důrazně distancujeme. Adresa registrátora neodpovídá žádné adrese ani jednoho z nás. Jde o účelový falzifikát," uvedli oba Štěpánkové ve stranickém tiskovém prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám