Hlavní obsah

Stovky lidí vyrazily na Monínec, na sjezdovku je ale nepustí

Novinky, ČTK, kub, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedlec-Prčice

Mnohem více lidí než za běžného provozu zaznamenali ve středu v lyžařském areálu Monínec na Příbramsku, lidé chtěli využít toho, že jsou kvůli koronaviru zavřené vleky a použít sjezdovku k bobování. Sáňkovat ovšem lze jen na 170 metrů dlouhé trase pod hotelem, hlavní sjezdovku hlídá ostraha. Jako v minulých dnech se bobovalo a lyžovalo například také na Ještědu či Klínovci, kde mohli lidé využít i sjezdovky.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 30.12.2020 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Lyžařské areály, respektive lanovky a hotely v nich, jsou nyní uzavřené kvůli vládním opatřením proti pandemii koronaviru. „Tady je totální kolaps, je tu víc lidí, než kdyby byl otevřený areál. Musel jsem vzít do služby šest kluků a ti hlídají hlavní sjezdovku," popsal situaci ředitel areálu Monínec u Sedlce-Prčice Jaroslav Krejčí.

V Liberci otevřeli novou sjezdovku. A hned ji zase zavřou

Domácí

Veřejnosti nechal k dispozici jen menší sjezdovku pod hotelem o délce 170 metrů. „Někteří jsou neukáznění a stejně tam (na hlavní sjezdovku) chodí. Ten sníh je drahý, nechceme si ho nechat rozšlapat. Klidně ať lidé přijedou, ale žádáme o dodržování zákazu vstupu na hlavní sjezdovku," uvedl Krejčí.

Pro Novinky podotkl, že pozemek patří firmě, která areál provozuje.

Foto: Novinky

Sáňkování na Ještědu

Denně teď dorazí na Monínec stovky lidí, ve středu dopoledne zde bylo asi 300 lidí. „Denně se nám na kopci pohybuje technika, máme natažené hadice k zasněžování, vše pod velkým tlakem a elektrickým napětím. Kanony zasněžují a jsou nepřetržitě pod napětím," řekl Krejčí, lidem tak podle něj hrozí i zranění.

Řeknu vám to a zavřou mě. Češi popsali své plány na silvestra

Koronavirus

„Všude jsou cedule, je to označené, služba dává upozornění každému hned po příjezdu do areálu," uvedl Krejčí. Uvedl, že během oficiálního provozu areálu bylo možné hlídat dodržování všech opatření, lidé dodržovali rozestupy, nosili roušky. „Tady teď je shluk lidí, nikdo nemá roušku," řekl Krejčí.

Foto: Monínec Jaroslav/skiareál Krejčí, ČTK

Lidé sáňkovali na vedlejším svahu lyžařského areálu Monínec.

Sáňkovat přijeli i lidé do Liberce na Ještěd. Centrální parkoviště bylo zaplněné, lidé tu na rozdíl od Monínce mohou i na hlavní sjezdovku. „Občas seshora přijede nějaký lyžař. Je tu otevřené i občerstvení,“ řekl Novinkám jeden z návštěvníků.

Sáňkování na JeštěduVideo: Jaroslav Soukup, Novinky

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám