Hlavní obsah

Start oranžového trucku ČSSD zpozdil hokejový trénink

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOST

O více jak půl hodiny byl v úterý dopoledne odložen start volební kampaně ČSSD pro říjnové krajské a senátní volby na autodromu v severočeském Mostě. Za zdržení mohl hokejista Jiří Šlégr, který co by mediální tvář kampaně nedorazil na setkání představitelů strany s novináři včas kvůli nečekaně delšímu tréninku hokejistů Litvínova.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Jiří Paroubek, Jiří Šlégr a Michal Hašek připíjejí na úspěšnou jízdu oranžového trucku.

Článek

„Už se to nestane. Na všech dalších mítincích budu včas,“ slíbil sympatizant sociální demokracie. Předvolební manifestace jsou podle něj naplánovány tak, aby mu nezasahovaly do tréninkového procesu a zápasového rytmu nejvyšší soutěže, která v příštím týdnu začíná. „V první řadě jsem hokejista, mou povinností je být dobře připraven na utkání a při nich bavit diváky,“ řekl Právu Šlégr.

Olympijský vítěz z Nagana se zároveň stal kmotrem speciálně upraveného oranžového trucku s názvem Cesta naděje, v němž reprezentanti strany v čele s předsedou Jiřím Paroubkem chtějí na turné postupně navštívit přes 80 českých a moravských měst.

„Kamión se mi moc líbí. Je dobře řešený a věřím, že nám přiveze úspěch,“ řekl novinářům Paroubek. Tahač slouží jako mobilní podium, na kterém se během mítinků bude kromě vystoupení politiků odehrávat i bohatý kulturní program.

Předseda ČSSD Jiří Paroubek věří, že oranžový truck přiveze straně volební úspěch.foto: Právo/Karel Otcovský

Kromě oranžového trucku vyrazí na cestu po českých krajích i autobus nazvaný Oranžový expres pod vedením místopředsedy ČSSD Bohuslava Sobotky. Celkem chtějí sociální demokraté uspořádat více než 200 centrálních mítinků.

„Naším jednoznačným cílem je zvítězit v krajských volbách a posílit pozice v senátu. Proto jsme zvolili kontaktní kampaň, chceme slyšet názory občanů a nabízet jim svá řešení. Přejeme si, aby občané ve volbách vystavili Topolánkově vládě účet za experimenty, které na nich provádí,“ řekl Právu Paroubek, jenž nepřikládá velký význam číslům, se kterými jdou strany do volebního boje. ČSSD bylo losem přiděleno číslo 48. „Rozhodující je politika, kterou děláme a program, se kterým přicházíme za voliči. Číslo to ale není špatné,“ usmál se.

Na kampaň vyčlenila strana až 70 miliónů korun z příspěvků z centrály, z regionů a od sponzorů. „Naše kampaň bude asi o polovinu levnější než kampaň vládní ODS," poznamenal volební manažer strany Jaroslav Tvrdík.

Reklama

Související články

VIDEO: Komunisté půjdou do voleb s jedničkou

ODS bude v letošních krajských volbách kandidovat s číslem 47 a ČSSD dostala číslo 48. KSČM získala číslo 1, KDU-ČSL má 12 a Strana zelených obdržela číslo 18....

Výběr článků

Načítám