Hlavní obsah

Starosta přivítal Zemana s plackou Havla na hrudi

– Židlochovice
Právo, tr

Plackou s portrétem Václava Havla na hrudi přivítal v úterý prezidenta Miloše Zemana starosta Židlochovic na Brněnsku Jan Vitula (TOP 09). Zeman reagoval pobaveně.

Foto: Jan Trojan, Právo

Starosta Židlochovic Jan Vitula (TOP 09) s prezidentem Milošem Zemanem

Článek

„Kdyby si ji vzal před mým předchůdcem (Klausem), dostane hysterický záchvat. Já k tomu nemám důvod, protože Václava Havla jsem měl rád, oceňoval jsem jeho zahraniční prestiž. Pravda je, že jsem se s ním občas přátelsky hádal,“ řekl Zeman.

Dodal, že plackou ho starosta neurazil. „Pak měl ještě (Vitula) na kabátě Schwarzenberga, to už je trošičku horší. Prezidentské volby, pane starosto, jestli jste si nevšiml, už proběhly,“ dodal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na Zemana čekala kantorka z gymnázia Dagmar Nováková s červenou kartou a pískala na píšťalku. Zkritizovala ho za to, že zemi dělá v cizině špatné jméno.

„Nevím o tom, že by se ozvaly jakékoliv hlasy u jakékoliv země, že bych tam reprezentoval špatně s jedinou výjimkou. Na Slovensku jsem na červeném koberci šel omylem doprava. Prezident Gašparovič mě otočil správným směrem. Tomu se pak říkalo tzv. Zemanova pirueta,“ odpověděl nasupené kantorce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám