Hlavní obsah

Stanjura se kvůli auditu fotek Schillerové obrátil na dohledový úřad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli příspěvkům bývalé ministryně financí Aleny Schillerové (ANO) na sociálních sítích se její nástupce v úřadu Zbyněk Stanjura (ODS) obrátil na Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí (ÚOHPS). S poukazem na výsledky auditu má za to, že by mělo být prošetřeno, zda byla dodržena pravidla financování předvolební kampaně.

Foto: Facebook Aleny Schillerové

Fotka z profilu Aleny Schillerové

Článek

„Sociální sítě jsou běžně využívaným nosičem volební kampaně kandidujících stran a hnutí. Účelem podnětu je tak prošetření výše uvedených zjištění z pohledu dodržení pravidel financování volební kampaně daných volebním zákonem,” uvedlo ministerstvo s poukazem na skutečnost, že část inkriminovaného období, kterým se audit zabýval, spadala do volební kampaně pro sněmovní volby. Ty proběhly loni v říjnu.

Audit podle dřívějšího vyjádření Stanjury odhalil, že došlo ke zneužití zdrojů ministerstva k sebeprezentaci ministryně.

Stanjura k ansámblu Schillerové: Takto už se vyhazovat oknem peníze nebudou

Domácí

V době, kdy Schillerová ministerstvo vedla, zaměstnával resort profesionálního fotografa a kameramana, kteří se starali o prezentaci ministryně. Ta veřejnost na sociálních sítích zahrnovala záběry, které podle kritiků sloužily především k její osobní prezentaci.

Schillerová oponovala, že šlo o propagaci činnosti ministerstva, a argumentovala tím, že část fotek „s osobnějším charakterem” platilo hnutí ANO.

Schillerová se brání proti auditu: Stanjura odvádí pozornost od rozpočtu, je to stranická nenávist

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám