Hlavní obsah

Staník dostal za nenávistné výroky podmínku a pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bývalý tajemník hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) Jaroslav Staník, který byl odsouzen za nenávistné výroky, byl potrestán dvouletou podmínkou a pokutou 70 000 korun. Uvedla to ve středu Česká televize.

Foto: Profimedia.cz

Jaroslav Staník na archivním snímku

Článek

Obvodní soud pro Prahu 1 případ vyřešil v pondělí trestním příkazem. V úterý, kdy se informace o verdiktu objevila, mluvčí Pavla Hájková výši trestu nesdělila s tím, že verdikt doposud nebyl doručen všem účastníkům řízení.

Staník může proti trestnímu příkazu, který zatím není pravomocný, podat odpor, v takovém případě by soud musel nařídit hlavní líčení a kauzu projednat.

Pokud by Staník pokutu nezaplatil, musel by jít na dva měsíce do vězení, uvedla ČT.

Staník podle svědků loni na podzim v jednom z restauračních klubů Sněmovny v opilosti vyzýval k zabíjení menšin. [celá zpráva]

Staník byl dlouholetým členem ČSSD. Ze strany byl v roce 2012 vyloučen – už tehdy úzce spolupracoval s Tomiem Okamurou. Působil rovněž jako asistent poslance SPD Jaroslava Holíka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám