Hlavní obsah

Stanici metra Staroměstská dopravní podnik nečekaně uzavřel. V provozu nebude dva týdny

– Praha • Aktualizováno
Novinky, jas

Kvůli nutné kontrole eskalátorů byla v pátek uzavřena stanice pražského metra Staroměstská na trase A. Soupravy jí pouze projíždějí. Dopravní podnik předpokládá, že kvůli kontrole bude muset být stanice uzavřena zhruba dva týdny.

Stanice metra Staroměstská bude kvůli poruše eskalátorů dva týdny uzavřenaVideo: Novinky

 
Článek

K zastavení eskalátorů došlo v pátek před 10. hodinou, potvrdila mluvčí DPP Aneta Řehková. Předpokládaná doba uzavření stanice je zhruba 14 dní, dopravní podnik ji bude dále upřesňovat.

Problémy s pojízdnými schody byly minulý týden také ve stanici Můstek. Eskalátor tam nejprve zastavil a následně se rozjel opačným směrem. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Dopravce již zná konkrétní příčinu technické závady.

„Rozborem soustrojí byla zjištěna závažná vada planetové spojky mezi motorem a převodovkou. Již 28. listopadu bylo odstaveno celkem devět eskalátorů od stejné firmy se stejným zapojením pohonů, po zjištění konkrétní příčiny jsou z preventivních a bezpečnostních důvodů odstaveny i eskalátory na stanici Staroměstská, byť mají jinou soustavu pohonů,” upřesnil mluvčí dopravního podniku Jiří Štábl.

Stanice v centru metropole je hojně využívána Pražany i turisty, kteří míří na nedaleké Staroměstské náměstí či do uliček Starého Města. Jde rovněž o přestupní uzel pro tramvajovou dopravu a autobusy.

„Aktuálně informujeme cestující v tramvajích i metru a přímo na stanici Staroměstská jsou informátoři DPP v reflexních vestách,” doplnil Štábl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám