Hlavní obsah

Stačí říct Bendl, pronesl Blažek nejkratší projev kongresu

Novinky, jas
Brno

Kandidátským projevům před volbou řadových místopředsedů ODS předcházel zmatek. Ačkoliv již byl u pultíku připraven Pavel Blažek, slova se nakonec ujal Petr Bendl. Blažek s úsměvem konstatoval, že měl vůbec nejkratší projev, neboť mu stačilo říct jediné slovo - Bendl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Blažek na kongresu ODS

Článek

Blažek již byl připraven za řečnickým pultíkem, když zaslechl z publika jméno svého stranického a vládního kolegy.

Položil si proto řečnickou otázku, zda nedošlo k nedorozumění. V tu chvíli na pódium přispěchal koordinátor voleb a hlasování Jan Vidím, který delegátům oznámil, že došlo k nedorozumění a dle abecedy by měl skutečně první hovořit Petr Bendl.

Blažek vzal situaci s humorem a když procházel kolem mikrofonu, oznámil bavícím se posluchačům, že právě slyšeli nejkratší kandidátský projev. "Stačí říct Bendl," řekl Blažek a uvolnil místo kolegovi, jehož následně u pultíku vystřídal. Jeho místopředsednický už projev rozhodně nepatřil k nejkratším.

Před projevy místopředsedů nastal na kongresu zmatek, protože strana chvíli řešila, kolik jich vlastně má mít. Jaroslav Kubera navrhl, že by to měl být pouze jeden, Nečas jich požadoval víc.

Reklama

Výběr článků

Načítám