Hlavní obsah

Špehování e-mailů na ministerstvu školství bylo v pořádku, uzavřela policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie po několikaměsíčním vyšetřování odložila případ sledování e-mailové korespondence úředníků na ministerstvu školství. Podle vyšetřovatelů se nestal trestný čin, neboť zaměstnanci měli pasáž o možném o sledování korespondence uvedenou ve smlouvě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš (VV)

Článek

Odložení případu potvrdilo serveru Tyden.cz pražské policejní ředitelství. "Zjistili jsme, že zaměstnanci o sledování e-mailů věděli, protože tuto informaci obsahovala jejich pracovní smlouva, kterou podepsali," citoval policisty.

Trestní oznámení podal v únoru ministr Josef Dobeš (VV) poté, co na veřejnost unikly informace o vysokých odměnách, které někteří zaměstnanci obdrželi. Následným šetřením resort zjistil, že uvnitř sítě fungoval e-mailový účet, který umožňoval čtení korespondence zaměstnanců. Z interní korespondence ostatně měly pocházet i informace o odměnách.

Ministra závěr vyšetřování zaskočil a zklamal. Dobeš si navíc není vědom, že by smlouvy zaměstnanců monitoring jejich korespondence umožňovaly.

"Toho si nejsem vědom a nemyslím, že je to v pořádku. Mám informace, že je možné mít seznam lidí, kteří odesílají z ministerstva něco ven, ale dle mého soudu není možné a nedovedu si to představit, že by někdo mohl nahlížet do něčí pošty, aniž by o tom ten člověk věděl," řekl Týdnu Dobeš.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám