Hlavní obsah

Speciální rám v obchodním centru na Chodově dezinfikuje celé tělo

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obchodní centrum Westfield na pražském Chodově testuje novinku, která má účinně bránit šíření virů. Jde o dezinfekční rám umístěný mezi východem z metra a supermarketem s potravinami.

Desinfekční rám na ChodověVideo: Novinky

 
Článek

„Rozprašováním šetrné biocidní látky rám zajistí rychlou a účinnou celotělovou dezinfekci až pro 900 osob za hodinu,“ sdělila Právu správa centra.

Dezinfekční rám byl instalován v září kvůli bezpečí zákazníků a zaměstnanců během druhé vlny koronaviru. K dezinfekci se podle správy používá nezávadný přípravek na přírodní bázi s vysokou účinností.

Foto: Novinky

Dezinfekční rám.

V OC na Chodově se dezinfikuje často. Nejprve v červnu začal plochy čistit robot, jehož ve druhé polovině září centrum ještě nechalo vylepšit. Dezinfikuje se složkou UV záření, které podle patentu narušuje DNA mikroorganismů. Robot se zaměřuje na kritická místa jako tlačítka výtahů, bankomaty, kliky nebo zábradlí.

„Nad rámec povinných opatření také procházíme Health and Safety auditem. Na začátku července získalo obchodní centrum nejvyšší úroveň certifikace ,Safe & Healthy Places‘, které je potvrzením maximálních standardů v oblasti hygieny, bezpečnosti a životního prostředí. Certifikaci centru udělila nezávislá auditorská společnost Bureau Veritas,“ sdělila Novinkám marketingová manažerka centra Westfield Chodov Petra Valentová.

Reklama

Výběr článků

Načítám