Hlavní obsah

Sobotkovi přišli na mítink straníci, Babišovi zvědavci

Právo, lz, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva rivalové, kteří na dálku svádějí předvolební souboj. Bohuslav Sobotka ve čtvrtek zval voliče v Jihlavě, Andrej Babiš zkoušel svoje kouzlo v Hradci Králové.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Andrej Babiš

Článek

Zatímco ostřílený šéf soc. dem. přilákal pod střechu Domu kultury stovku spolustraníků, předsedu hnutí ANO jako politického novice okukovalo v sále Adalbertina asi pět set zvědavců.

„Jsme jedna z mála stran, která dává lidem takovou příležitost. Může sem přijít kdokoli,“ řekl Sobotka, který po nepříliš záživném startu při představování kandidátů v sále vsadil zejména na následné neformální debaty ve foyeru.

Příznivci ČSSD si tam mohli dát zadarmo kávu a pustit se do řeči s předsedou nebo s vysočinskými kandidáty. K dispozici byl i předseda Senátu Milan Štěch. Kvůli zahraniční cestě však chyběl krajský lídr – hejtman Jiří Běhounek. Muži obdarovávali ženy tradičními oranžovými růžemi a strnulá sálová atmosféra vzala za své.

Lidé se na program ČSSD moc neptali, spíš přicházeli vyjádřit sympatie a zásobovali politiky svými stesky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

U Babiše na východě Čech nechyběli váhající voliči či oponenti. „Já jsem se přišla podívat ze zvědavosti. Teď už jsem v důchodu, ale dělala jsem v jedné jeho firmě,“ vysvětlovala jedna z účastnic. Dorazil krajský lídr Ivan Pilný, kolegy přijel podpořit i herec Martin Stropnický.

„Největší polistopadové zlo je pro mne Václav Klaus,“ řekl Babiš.

Amnestie prý Klausovi ukázala, že není populární a nemá o návrat do politiky usilovat. „Ale právě hlásili, že pan Klaus podpořil Bobošíkovou. Tak to teď bude mít nabito,“ podotkl ironicky podnikatel, kterého v neděli čeká duel právě s Bobošíkovou v televizi Prima.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám