Hlavní obsah

Sobotkovi dal pěstí bratr zastupitele za ČSSD

– Brno
Novinky, jim

Muž, který na mítinku ČSSD v Brně dal pěstí lídrovi jihomoravské kandidátky Bohuslavu Sobotkovi, pochází ze sociálně demokratické rodiny. Jeho bratr je aktivním členem ČSSD a v městské části Maloměřice a Obřany stranu zastupuje.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Útočník na Bohuslava Sobotku v rukou policie

Článek

Podle zjištění serveru Týden.cz je odpůrce politiky ČSSD Luboš Dvořák bratrem Stanislava Dvořáka, který v oranžových barvách zasedá v zastupitelstvu brněnské městské části Maloměřice a Obřany.

Luboš Dvořák šel podle policejního spisu minulý týden ve středu v podnapilém stavu na mítink ČSSD s cílem Sobotkovi nafackovat, aby mu tak dal najevo nespokojenost s projednáváním své stížností týkající se deregulace nájemného. Jenže Sobotku nakonec srazil pěstí k zemi a nyní mu hrozí až šestiletý trest.

Obřanská radnice odmítla vydat číslo na Stanislava Dvořáka, podle serveru tedy o příbuzenském vztahu mezi politikem a agresorem věděli. "Telefon vám na něj nedám, jestli bude chtít, ozve se on vám," reagoval údajně na žádost o kontakt tajemník radnice.

Nasazená dvojka jihomoravské kandidátky ČSSD Tejc to pokládá podle Týdne.cz za nepříjemné. "Řekněme, že je to dost pikantní. Ale napjaté vztahy panují v mnoha rodinách a není výjimkou, že i kvůli politickým názorům. Tak to bylo za minulého režimu a je tomu tak i dnes," komentoval Tejc.

"Za to, že jeho bratr udělal ostudu, pan Dvořák přece nemůže," cituje server brněnského primátora Romana Onderku (ČSSD).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám