Hlavní obsah

Sobotka očekává vyřešení sporů na spravedlnosti, znesvářené dámy zve „na kobereček”

Novinky, val, jas

O situaci na ministerstvu spravedlnosti a napjatých vztazích mezi ministryní Helenou Válkovou (ANO) a její první náměstkyní Hanou Marvanovou bude s oběma ženami jednat vicepremiér a předseda ANO Andrej Babiš. Řešení od něj očekává premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), který si Válkovou i Marvanovou pozval „na kobereček”.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministryně spravedlnosti Helena Válková a ministr financí Andrej Babiš (oba ANO).

Článek

„Pozval jsem si paní ministryni Válkovou na středu, stejně tak i paní Marvanovou. Chci, aby mne informovaly o situaci na ministerstvu spravedlnosti, zejména pokud jde o plnění vládního programu a personální politiku. Požádal jsem také předsedu koaličního hnutí ANO, aby mi příští týden sdělil k situaci na ministerstvu své stanovisko,” řekl Novinkám Sobotka.

Babiš naplánoval společné jednání s ministryní i její podřízenou na neděli. „S paní Marvanovou a Válkovou se společně potkám v neděli," citovala jej ČTK.

Marvanová již naznačila, že řešením sporů by mohl být její odchod z ministerstva. Válková ji podle svých slov odvolávat nehodlá. Podle náměstkyně její snahy o omezení odměn advokátů a jasná pravidla pro jmenování soudních funkcionářů narážejí na odpor „vlivných zájmových skupin”.

Foto: Petr Horník, Právo

Právnička Hana Marvanová

Babiš v minulých dnech připustil, že by Marvanová mohla v podzimních doplňovacích volbách kandidovat za hnutí ANO do Senátu. Marvanová ale uvedla, že s ní o případné kandidatuře nikdo nemluvil.

Reklama

Výběr článků

Načítám