Hlavní obsah

Sníh komplikoval celý den dopravu, bouraly desítky řidičů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Intenzivní sněžení, které Česko zasáhlo v noci z neděle na pondělí a pokračovalo během celého dne, přineslo značné problémy desítkám řidičům po celé republice. Problémy měli i železničáři a energetici. Komplikace by přitom mohly pokračovat i v následujících dnech, kdy se teploty budou pohybovat opět kolem bodu mrazu a mělo by sněžit.

Článek

Od vyšších poloh se budou kvůli silnému větru nadále tvořit sněhové jazyky a na horách závěje.

Policisté v souvislosti se zimním počasím hlásili zvýšený počet dopravních nehod. Například na Zlínsku, kde husté sněžení výrazně omezilo dopravu, jich v pondělí policisté řešili 30 a na Kroměřížsku 12. Na Prostějovsku policisté zaregistrovali za dnešní dopoledne 12 nehod.

"Komplikace máme hlášené zejména z Trutnovska či Jičínska a Novojičínska, kde dopravu blokovaly havarované kamióny. Problémy se nevyhnuly ani Severním Čechům," řekla Novinkám dispečerka z Centra dopravních informací.

Kolabovala i železnice

Se sněhem se potýkala i Morava. Na Vysočině v neděli nasněžilo přes 20 centimetrů sněhu, kvůli kterému zkolabovala železniční doprava. Rozbředlá vrstva sněhu přes noc namrzla. Vydatně sněžilo také na jižní Moravě, kde se řidiči mohli setkat s problémy na výše položených místech Blanenska a Vyškovska. Ve Zlínském kraji ochromilo sněžení dopoledne i městskou hromadnou dopravu.

Sníh v pondělí večer chyběl jen v polohách pod 400 metrů nad mořem, a to zejména na jihu Čech. Nižší polohy Moravy a Slezska většinou byly zasněžené.

Problémy lze očekávat do čtvrtka

Podle předpovědi Meteopressu, bude obdobný ráz počasí pokračovat až do čtvrtka, jen srážek sněhových a dešťových bude postupně ubývat. Teploty přes den by měly být do čtyř stupňů Celsia.

Připravit by se na to měli zejména řidiči, kteří by se bez zimních řetězů měli horským oblastem vyhnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám