Hlavní obsah

Šnajdr i Vondra zůstávají. Fischer neprovede změny ve vedení státních firem

Ministr financí Jan Fischer neprovede personální změny v dozorčích radách podniků se státní účastí, které chystal. Odejít měli například Alexandr Vondra z dozorčí rady Českého Aeroholdingu a exposlanec Marek Šnajdr (oba ODS) z dozorčí rady Čepra. Fischer postoj změnil poté, co úřednická vláda Jiřího Rusnoka ve středu ve Sněmovně nezískala důvěru. Informovala o tom dnes Česká televize (ČT).

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Jan Fischer

Článek

Rusnok po sněmovním hlasování o důvěře řekl, že jeho kabinet podá demisi a nebude dělat žádná zásadní rozhodnutí ve věcech, které snesou odkladu. "S ohledem na to, že máme před sebou předčasné volby, myslím poměrně záhy, tak je to věc, která už může být svěřena příští vládě," řekl Fischer na dotaz, zda plánované personální změny ještě provede.

Fischer koncem července uvedl, že Vondra a Šnajdr v dozorčích radách podniků se státní účastí nezastupují stát a nejsou dostatečnými odborníky. O odchodu z dozorčí rady Aeroholdingu uvažoval také u bývalého náměstka Zdeňka Zajíčka (ODS). Šnajdr a Vondra mohli podle Fischera skončit v září, chtěl také diskutovat o postavení exposlance Ivana Fuksy, který je ale součástí představenstva Aeroholdingu, a nikoli dozorčí rady. Fischerovy plány tehdy kritizoval bývalý ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), Vondra se ohradil proti zpochybňování své odbornosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám