Hlavní obsah

Šmucler: Krizový štáb se shodl na zrušení povinnosti nosit roušku. Hamáček to popřel

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Podle prezidenta České stomatologické komory Romana Šmuclera se ve středu shodl Ústřední krizový štáb, že s koncem nouzového stavu nebudou muset lidé nosit roušky. Předseda štábu Jan Hamáček (ČSSD) to ale vzápětí popřel. Štáb podle něho nepřijal žádné rozhodnutí.

Foto: ČTK

Jan Hamáček

Článek

„Moje malá vítězství - plošné nošení roušek skončí s nouzovým stavem,” napsal Šmucler po jednání krizového štábu, kterého je členem, na svůj twitterový účet. To by tak znamenalo, že lidé nebudou muset nosit roušky na veřejnosti od 17. května.

Pro server iDnes následně uvedl, že stále budou místa, kam lidé nebudou bez roušky smět - například MHD.

Zvýšení pravomocí Vojtěcha se nekoná. ČSSD na to chce jít jinudy

Domácí

Otázkou ale je, kde k informacím přišel. Vzápětí na něho totiž zareagoval na Twitteru šéf štábu Hamáček.

„Ústřední krizový štáb nepřijal žádné rozhodnutí či doporučení k ukončení nošení roušek. Tato věc je v kompetenci ministerstva zdravotnictví a řídí se jeho mimořádným opatřením. Nošení roušek nemá vazbu na trvání nouzového stavu,” napsal.

Šmucler nakonec po vyjádření Hamáčka obrátil. „Ústřední krizový štáb řešil konec plošného stavu, ale ukončení musí schválit někdo jiný. Věřím, že se to stane, ale osobně to už dál neovlivním a už vůbec nerozhodnu," poznamenal.

Šmucler: Někdo by měl říct, ty vire hnusný, my se tě nelekneme

Koronavirus

Zákaz pohybu na veřejnosti bez roušek či šátků platí od 19. března. Jako ochranné prostředky se počítají roušky, respirátory, ústenky, šátky, šály či jiné prostředky, které brání šíření kapének.

Anketa

Od kdy byste zrušili nošení roušek venku?
Ihned
61,9 %
Od 11. května
6,4 %
Od 25. května
4,4 %
Od 8. června
14,4 %
Nikdy, nosit je už napořád
12,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 45522 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám