Hlavní obsah

Šmarda bude kandidovat na předsedu ČSSD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestačtyřicetiletý starosta Nového Města na Moravě a bývalý místopředseda ČSSD Michal Šmarda bude kandidovat na post předsedy sociálních demokratů. Bude usilovat o to, aby byla strana demokratičtější a aby byla otevřená širší spolupráci s levicovými politickými subjekty. ČSSD bude volit nové vedení 10. prosince.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Šmarda

Článek

O kandidaturu na předsedu ho v pondělí požádalo krajské předsednictví strany. "Na zasedání předsednictva na Vysočině jsem byl, nominaci jsem přijal," řekl Šmarda.

Nové vedení sociální demokracie by podle něj mělo připravit reformu stanov. „Mělo by stranu otevřít veřejnosti, připravit ji na komunální volby, kde bychom měli vytvářet kandidátky otevřené spolupráci na levici. Samozřejmě je také potřeba připravit ekonomickou reformu strany, protože má nízké příjmy," řekl Šmarda.

Jak ČSSD přišla o voliče

Parlamentní volby

V budoucím vedení strany by podle něho měly být zastoupeny všechny názorové skupiny. "Řeknu, v celém tom spektru, od Tomáše Petříčka po Janu Maláčovou tak, aby lidé, kteří jsou budoucností sociální demokracie, spolu začali znovu spolupracovat," řekl Šmarda.

Dosluhující vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček oznámil minulý týden na jednání předsednictva ČSSD v souvislosti s volebním neúspěchem rezignaci na funkci stranického předsedy, straníci ji "vzali na vědomí".

Maláčová: S KSČM? V žádném případě

Domácí

Kandidaturu do čela sociální demokracie ohlásila končící ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, která je nyní místopředsedkyní strany.

Reklama

Výběr článků

Načítám