Hlavní obsah

Slonice v ostravské zoo opět dává slůněti pít, její agresivita ustupuje

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

První živě narozené české slůně, které se narodilo před týdnem, stále bojuje o přežití v ostravské zoologické zahradě. V průběhu noci ze čtvrtku na pátek i během dnešního dopoledne se sloní sameček opět několikrát napil od své mámy, slonice Vishesh. Zoo však upozorňuje, že zatím stále není vyhráno a kdykoliv může dojít ke zvratu.

Článek

„Podařilo se nám nyní tedy to nejdůležitější, udrželi jsme trvalý kontakt nezkušené matky, prvorodičky, s mládětem. Slůně je navíc pravidelně dokrmováno oddojeným mlékem od své matky,“ informoval ředitel ostravské zoo Petr Čolas s tím, že také agresivita slonice pozvolna ustupuje. „Uklidňuje se a postupně se učí o svého prvního potomka starat,“ dodal ředitel.

Pracovníci ostravské zoo jsou v trvalém kontaktu s řadou českých i evropských kolegů a odborníků. Podnikají všechny kroky, které by mohly napomoct a vést ke zdárnému vývoji slůněte.

„Celá situace v pokusu o odchov prvního živě narozeného slůněte v historii československých zoologických zahrad je a ještě dlouho zůstane nejistá a jakákoli prognóza je v tuto chvíli zbytečná. I přes malinké uklidnění situace ještě není ani zdaleka vyhráno, kdykoli může opět dojít ke zvratu,“ podotkl Čolas.

Reklama

Související témata:

Související články

Slůně v Ostravě již pije mléko od své matky

Sloní sameček, který se v pátek brzy ráno narodil v ostravské zoologické zahradě, už začal sám pít mléko od své matky Vishesh. V pátek pokusy přiložit slůně...

Výběr článků

Načítám