Hlavní obsah

Šlégr bydlí v Teplicích v Bendově domě s Paroubkem

– Teplice
Právo, Karel Otcovský

Sociálnědemokratický poslanec a hokejový internacionál Jiří Šlégr se před dvěma měsíci přestěhoval z Litvínova do Teplic, kde kandidoval do Sněmovny. Bydlí v domě, který vlastní šéf ústecké krajské ČSSD Petr Benda. Ve stejném domě si už na jaře pronajal byt dnes už bývalý předseda strany Jiří Paroubek. Od začátku prázdnin jsou tak sousedé.

Foto: Petr Horník , Právo

Poslanec Jiří Paroubek s kolegou Jiřím Šlégrem

Článek

Šlégr má v Teplicích poslaneckou kancelář a tři roky zde provozuje polárium. „Jsem ve městě prakticky nepřetržitě, proto jsem se rozhodl sem i přestěhovat,“ řekl ve čtvrtek Právu Šlégr, který si od Bendy pronajal byt o velikosti 1 1.

„Šlo o provizorní řešení, v dohledné době se přestěhuji do většího bytu. Právě to zařizuji,“ poznamenal.

Člen zlaté party z olympijského Nagana, který teprve před měsícem oficiálně ukončil svou bohatou hokejovou kariéru, se v Teplicích hodlá věnovat komunální politice. Zkušenosti v této oblasti má z Litvínova, kde se před čtyřmi lety stal zastupitelem a později i radním za Sdružení nezávislých kandidátů. Po změně bydliště se funkce vzdal.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Dům v centru Teplic, kde si Jiří Šlégr pronajal malý byt.

Na teplické soc. dem. kandidátce figuruje Šlégrovo jméno na 10. místě. Ve městě se silnou pravicovou základnou tak nemá místo v třiatřicetičlenném zastupitelstvu zdaleka jisté.

„Nechtěl jsem být na předních místech kandidátky, nikam se nehrnu. Chtěl bych pracovat pro obyvatele města, a když mě hlasy voličů do zastupitelstva postrčí, budu rád. V opačném případě se nic nestane,“ konstatoval legendární hokejista a novopečený politik.

Reklama

Výběr článků

Načítám