Hlavní obsah

Slavia žehlí kauzu Prymula: S VIP hosty pozve do ochozů i zdravotníky

– Praha

Fotbalová Slavia pozvala na čtvrteční osmifinále Evropské ligy proti skotským Rangers na stadion sto zdravotníků z řad svých permanentkářů. Na předchozí zápas v pohárové Evropě dorazil mezi VIP hosty také tehdejší poradce premiéra Roman Prymula, který přitom pár hodin před výkopem orodoval za tvrdý lockdown. Jeho účast vzbudila mezi veřejností vlnu kritiky a premiér Andrej Babiš (ANO) s ním následně rozvázal spolupráci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci na Slavii při zápase s Leicesterem

Článek

Podle předsedy představenstva Slavie Jaroslava Tvrdíka chce takto klub poděkovat zdravotníkům za boj proti pandemii covidu-19. „Děkujeme za to, že zachraňujete naše životy,” napsal na Twitteru.

Na sportovní utkání v Česku kvůli vládním opatřením už několik měsíců nemohou fanoušci. Fotbalové kluby si ale mohou na Evropskou ligu pozvat podporovatele z řad fanoušků či dlouhodobých partnerů, kteří musejí podstoupit koronavirový test a na stadionu dodržovat hygienická opatření.

Vondra se kaje za fotbal. Ať příště pozvou lékaře a sestry, ti jsou VIP

Domácí

I když Slavia usilovala o to, aby mohla pozvat až 3000 lidí, mohou jich být nakonec tři stovky. Z nich by měla být stovka držitelů permanentních vstupenek, kteří pracují jako lékaři, zdravotníci nebo zaměstnanci zdravotnických zařízení.

„Věříme, že jim jeden večer při sledování jejich oblíbeného klubu umožní odpočinout si a načerpat psychické síly při nevšedním fotbalovém zápase,” uvedl klub v prohlášení.

Slavia chtěla pustit 3000 fanoušků na ligu. Blatný to odmítl

Domácí

Na předchozí domácí duel Evropské ligy v únoru s Leicesterem mohlo do Edenu dorazit 600 lidí.

Cesta ze tmy

Diváci mohou na stadion v rámci testu projektu s názvem „Cesta ze tmy”, který má za cíl zčásti vrátit fanoušky na kulturní, společenské a sportovní akce. Evropskou ligu ale nyní hraje už jen Slavia. V Česku jinak platí tvrdý lockdown, diváci na kulturu ani sport nesmějí, dokonce mají i omezené možnosti sami sportovat.

Iniciativu poškodilo v únoru pozvání bývalého ministra zdravotnictví a tehdejšího poradce premiéra Romana Prymuly na Slavii. Pozornost vzbudil hlavně tím, že jen pár hodin před utkáním nabádal k tvrdému lockdownu.

Prymula: Návštěva fotbalu měla svůj důvod. Chtěl jsem ukázat, že to jde

Domácí

V hledišti byli mezi VIP hosty třeba i generální ředitel České televize Petr Dvořák, kancléř prezidenta Vratislav Mynář, europoslanec Alexandr Vondra, řeporyjský starosta Pavel Novotný či tenistka Petra Kvitová. Tvrdík se později za eticky nevhodné pozvání několika osob omluvil.

Reklama

Výběr článků

Načítám