Hlavní obsah

Šlachta skončil u policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po 26 letech u policie ve čtvrtek skončil šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta. Odchází kvůli nesouhlasu s reorganizací, která má sloučit jeho útvar s protikorupční policií. Reorganizaci připravenou policejním prezidiem stvrdil již ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) s tím, že začne 1. srpna.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Odcházející šéf ÚOOZ Robert Šlachta

Článek

Šlachta avizoval, že i přes odchod od policie by rád zůstal ve službách státu. Pro tuto variantu by se přimlouval i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). O svém dalším působení Šlachta nicméně zatím jasno nemá.

Reorganizace, která vyústila v koaliční roztržku mezi ANO a ČSSD, vzbudila u kritiků pochybnosti svou smysluplností i rychlostí, s níž byla připravena. Objevily se spekulace, že jejím cílem mohlo být právě odstranění Šlachty.

Reorganizací se zabývá olomoucké vrchní státní zastupitelství a měla by ji prověřit i sněmovní vyšetřovací komise.

Šlachta chtěl minulý týden vystoupit před poslanci bezpečnostního výboru, aby je seznámil s poznatky o možném propojení špiček policie s podsvětím. Poslanci mu to však neumožnili. [celá zpráva]

ÚOOZ dočasně vede Milan Komárek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám