Hlavní obsah

Skupina poslanců chce 650 tisíc ze státního na parlamentní fotbal v Soči

Právo, ada, nig
Praha

Šest set padesát tisíc korun. Přesně takovou sumu má dostat ze státního rozpočtu z kapitoly všeobecné pokladní správy poslanecká fotbalová jedenáctka na mezinárodní turnaj v kopané v Soči, kterého se mají účastnit poslanci z několika evropských parlamentů. Jako mimořádné rozpočtové opatření to ve středu většinou hlasů schválil sněmovní rozpočtový výbor.

Foto: Petr Horník, Právo

Poslanecký fotbalový tým chce vyrazit na mezinárodní turnaj do Soči.

Článek

Kvůli tomuto požadavku dokonce vytvořila trojice členů výboru Igor Svoják (ODS), Josef Tancoš (ČSSD) a Josef Šenfeld (KSČM) občanské sdružení, které si nechali zaregistrovat u ministerstva vnitra.

Návrh na uvolnění statisícové sumy přednesl na výboru Svoják s tím, že poslanečtí fotbalisté mají souhlas ministerstva financí. Suma prý má být především na reprezentaci, každý z účastníků podle něj uhradí na turnaj dvacet tisíc korun ze svého.

Komunisty jejich kolega zaskočil

„Absolutně s tím nesouhlasíme, jako jediní jsme ve výboru hlasovali proti,“ řekl Právu člen výboru Jiří Dolejš (KSČM). Fakt, že do akce je zapojen také jejich stranický kolega, je prý velmi překvapil. „S nikým z nás to nepředjednal, do výboru to přišlo jako mimořádné rozpočtové opatření na poslední chvíli,“ uvedl poslanec.

„Požadovat v ekonomické situaci, jaká je, peníze na poslanecký fotbal nepovažujeme za správné,“ prohlásil místopředseda komunistů.

Také místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová řekla Právu, že s takovým krokem nesouhlasí. Středečního projednávání tohoto bodu se ale neúčastnila, takže svůj postoj nemohla dát hlasováním najevo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám