Hlavní obsah

Škromach rozesmál senátory, omylem úkoloval prezidenta

– Praha
Novinky, val

Místopředseda Senátu Zdeněk Škromach (ČSSD) na závěr středečního jednání o vládním návrhu na omezení tzv. anonymních akcií rozesmál svým přeřeknutím kolegy v horní komoře. Prezidenta Miloše Zemana omylem pověřil, aby informoval Sněmovnu o výsledcích senátního jednání.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeněk Škromach se v Senátu postaral o zábavu.

Článek

Senát ve středu večer rozhodl o doplnění vládního návrhu zákona o regulaci anonymních akcií a poslal ho k projednání Sněmovně. Škromach, který řídil schůzi, po hlasování o návrhu nechal hlasovat o tom, kdo ze senátorů půjde na schůzi Poslanecké sněmovny informovat o těchto změnách.

„Byl podán návrh pověřit Ivo Bárka a Miloše Zemana...,“ prohlásil Škromach, načež si za smíchu senátorů uvědomil svoje přeřeknutí. Správně měl totiž jmenovat senátora Miloše Malého.

„Už jsem se zamyslel nad tím, co bude zítra,“ glosoval Škromach. Zeman se totiž ve čtvrtek chystá navštívit jednání horní komory.

O završení humorné situace se pokusil senátor Vladimír Dryml, jenž se přihlásil o slovo. U řečnického stolku poznamenal, že „Senát nemůže úkolovat prezidenta republiky projednáváním zákonů v Poslanecké sněmovně“.

To opět pobavilo předsedajícího Škromacha, který jeho poznámku komentoval slovy: „Co my víme, pane senátore, co ještě přijde.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám