Hlavní obsah

Škoda ve zříceném skladu autobaterií bude závratná

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Zřícený sklad na okraji Mladé Boleslavi, kde ve čtvrtek večer spadly regály s autobateriemi, opustili téměř všichni hasiči a nastoupila specializovaná firma na likvidaci odpadu. Rozsah škod policie v pátek odhadla v řádu stovek miliónů korun. Policie případ řeší jako obecné ohrožení.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Z fotografie je patrné, že palety s autobateriemi byly naskládané do velké výšky.

Článek

„Provozovatel haly si zajistil firmu, která by měla autobaterie zajistit a zlikvidovat. Na místě zůstává už jen mladoboleslavská jednotka hasičů, ostatní během noci odjely poté, co zejména vápnem a drceným vápencem zlikvidovaly rozlitou kyselinu,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Na místo byl přivolán i statik, který zjišťuje rozsah škod, a také policie, která vyšetřuje příčiny zřícení. Podle policie se rozjíždí stíhání zatím neznámých pachatelů kvůli trestnému činu obecného ohrožení z nedbalosti.

„Vyšetřujeme příčinu zřícení. Škoda může dosáhnout až několika stovek miliónů. Poničená je totiž uvnitř téměř celá hala včetně uskladněného zboží, což byly autobaterie,“ uvedl policejní mluvčí David Schön.

Podle něj nelze zatím ani vyloučit, že hala bude muset být zcela zbourána a postavena nová.

Hala má rozměry zhruba 100x70 metrů, v malé části je administrativní zázemí, jinak byla nejspíš až po strop napěchovaná paletami, jak je patrné i z fotografií z místa, kde se regály se zbožím provalily ven. Pokud by uvnitř byly jen samé autobaterie, pak jen jejich hodnota by podle hrubého odhadu byla kolem jednoho sta miliónů korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám