Hlavní obsah

Silná bouřka strhla v Krnově desítky střech. Je to apokalypsa, popsala starostka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krnov

Silná bouřka v úterý odpoledne napáchala velké škody v Krnově na Bruntálsku. Ve dvou městských částech Ježník a Kostelec vítr lámal stromy a strhl střechy z několika desítek domů. Uvedla to starostka Alena Krušinová.

Foto: Pro Novinky Jan Pláteník

Silný vítr poničil v Krnově několik desítek střech.

Článek

Podle starostky se mohlo jednat i o tornádo. „Takto mi jev popsali místní hasiči. Potvrzeno od meteorologů to ale nemáme," řekla. Dodala, že celkem v úterý vítr v Krnově zničil střechy až na 40 domech.

Foto: Pro Novinky Jan Pláteník

Silný vítr poničil v Krnově několik střech

Smršť prolétla částí Ježník, kde většinou zničila lesní porost. Zasáhla jen dva domy. Mnohem větší škodu způsobila v nedaleké čtvrti Kostelec.

Foto: Pro Novinky Jan Pláteník

Silný vítr u Krnova lámal stromy

"Tam může jít až o 40 domů. Je to apokalypsa, katastrofa, spoušť. Střechy leží na silnicích, na autech. Popadané větve a části domů lehce zranily několik lidí. Je poničeno elektrické vedení. Jsme bez proudu," popsala situaci.

Krizový štáb podle ní shání pro postižené rodiny velké plachty, které by překryly nemovitosti bez střech.

Zasahovalo 120 hasičů

Následky odstraňovalo v noci v Krnově 120 hasičů. „Přírodní živel si vyžádal osm zraněných osob, především šlo o zranění lehčího charakteru, lidé byli ošetřeni na místě. Pouze dva muži z Kostelce skončili v nemocnici s podezřením na vážnější zranění rukou a hlavy,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Hasiči se podle něj zaměřili na provizorní upevnění odtržených krytin střech, hlavně používali velké krycí plachty. „Do oprav se pustili jak vycvičení hasiči-lezci, tak jejich kolegové. K rychlejšímu rozvinování plachet pomáhala výšková technika,“ popsal zásah Kůdela.

„Krnovu již přálo v noci na středu počasí, bylo sucho a teplo, zhruba 20 stupňů Celsia. Zasahující hasiči zdejším lidem přáli, aby jim nepršelo ještě několik dní,“ dodal mluvčí. Zásah bude pokračovat i během středy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám