Hlavní obsah

Šerlich v Orlických horách je přecpaný turisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šerlich

Turisté a běžkaři zaplnili do nedělních 09:00 parkoviště na Šerlichu pod hřebenem Orlických hor. Policie dopravu řídí tak, aby zůstala průjezdná silnice z Deštného v Orlických horách přes Šerlich do Orlického Záhoří. Ve střediscích Krkonoš v Královéhradeckém kraji problémy s dopravou dnes ráno nebyly, řekla mluvčí policie Eliška Majerová.

Foto: Profimedia.cz

Šerlich v Orlických horách. Ilustrační foto

Článek

„Parkoviště jsou plná. Po silnici přes Šerlich je možný jen průjezd. Policejní hlídky jsou na místě,“ řekla mluvčí. V minulosti, například 1. ledna, neukáznění řidiči na Šerlichu parkovali podél silnice a blokovali dopravu. Po silnici měli problém projet i silničáři.

Horské sedlo pod Šerlichem je vyhledávaným místem nástupu na hřebenové turistické trasy. K atraktivnosti lokality přispěla i nedávno otevřená rozhledna na Velké Deštné, ke které se lze nejsnáze dostat právě ze sedla pod Šerlichem.

Na Šerlichu byla v neděli ráno mlha a teplota se pohybovala kolem minus jednoho stupně Celsia. Na hřebeni Orlických hor leží téměř půl metru sněhu.

Obec Deštné v Orlických horách několik let usiluje o rozšíření parkoviště v horském sedle mezi Šerlichem a Velkou Deštnou, jehož kapacita je zvláště v zimní sezoně nedostatečná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám