Hlavní obsah

Senátoři rozhodnou o Železném

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šéf televize Nova Vladimír Železný se v loňských podzimních volbách stal senátorem hned v prvním kole a získal tak imunitu, která jej nyní chrání před policejním vyšetřováním. Dnes však o jeho vydání do rukou policie rozhodnou senátoři.

Článek

Rozhodování o vydání Železného by neměla narušit ani včerejší krádež dokumentů týkajících se dnešního jednání z automobilu senátora Jana Hadravy, který je předsedou mandátního a imunitního výboru. Výbor na svém úterním zasedání minulý týden doporučil senátorům Vladimíra Železného, který čelí podezření z poškozování věřitele a z daňových deliktů, policii vydat. Rozhodnutí podpořilo sedm z dvanácti členů výboru. Proti byli senátoři ODS a komunisté. Železný byl rozhodnutím výboru překvapen a je odhodlán požádat Senát o prověření, zda mandátový a imunitní výbor rozhodl řádně jeho případ. Zároveň je připraven senátorům předložit údajné důkazy o manipulaci a nekorektnosti vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Související články

Jednání o Železném znovu odloženo

Mandátový a imunitní výbor Senátu odložil své rozhodnutí o doporučení vydat či nevydat senátora Vladimíra Železného trestnímu stíhání až na příští úterý....

Železný: Mám důkazy o manipulaci

Šéf televize Nova a senátor Vladimír Železný, čelící podezření z poškozování věřitele a z daňových deliktů, požádá Senát o prověření, zda mandátový a imunitní...

Výběr článků

Načítám