Hlavní obsah

Senátoři ODS požadují omluvu od poslance VV Babáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klub senátorů ODS požaduje omluvu od poslance Věcí veřejných Martina Babáka za tvrzení, že výkonného místopředsedu jeho strany Jaroslava Škárku uplatili kmotři z řad občanských demokratů.

Foto: Petr Horník, Právo

Poslanec Michal Babák (vlevo) a ministr dopravy Vít Bárta (oba VV)

Článek

„Senátorský klub ODS považuje vyjádření poslance Babáka o údajné korupci poslance Škárky ze strany ODS za nehorázný a ničím nepodložený útok na koaličního partnera, který má bezpochyby pouze zastřít trapné vyděračské a korupční praktiky uvnitř Věcí veřejných,“ citoval v úterý na tiskové konferenci usnesení senátorů ODS jejich šéf Richard Svoboda.

„Senátorský klub ODS požaduje, aby se poslanec Babák omluvil a nadále nezatahoval ODS do svých primitivních a paranoidních konspiračních teorií,“ dodal Svoboda. Poznamenal přitom, že se senátoři dlouho drželi zásady „orel much nelapá“ a nechali si okopávat kotníky. „Ale myslíme si, že čeho je moc, toho je příliš,“ zdůraznil Svoboda.

Babák: Škarku řídí kmotři z ODS

Poslanec Jaroslav Škarka v rozhovoru pro týdeník Respekt řekl, že ministr dopravy Vít Bárta si kupoval loajalitu některých zákonodárců Věcí veřejných. Později slova popřel s tím, že šlo o mystifikaci. Z řad jeho strany se na něho snesla ostrá kritika.

Poslanec Michal Babák v pondělí v reakci na Škarkovu kauzu Právu řekl, že za jeho slovy stojí ODS. „Je to v souvislosti s činností Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na Plzeňsku. Pan Škárka by v tuto chvíli mohl být řízen kmotry z ODS,“ řekl Právu.

Pro své tvrzení má prý zatím jen nepřímé důkazy.

Zatímco ODS požaduje omluvu od Babáka, opoziční ČSSD se pustila do Škárky. Předseda soc. dem. Bohuslav Sobotka v úterý na tiskové konferenci ve Sněmovně uvedl, že by Škárka měl kvůli aféře rezignovat na poslanecký mandát. A to bez ohledu na to, jak dopadne vyšetřování kauzy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám