Hlavní obsah

Senátoři chtějí na počest Kubery státní smutek a lavičku s popelníkem

Novinky, ber,zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Senátoři navrhnou vládě, aby za zesnulého předsedu horní komory Jaroslava Kuberu vyhlásila státní smutek. Předseda senátorského klubu ODS Miloš Vystrčil zároveň navrhl, aby se na počest Kubery postavila ve Valdštejnském paláci lavička s popelníkem. Kubera byl náruživým kuřákem.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Kubera (ODS) při řízení schůze Senátu.

Článek

„V úterý odpoledne bude jednání se zástupci vlády i Pražského hradu o naší představě vyhlášení státního smutku,“ řekl místopředseda Senátu Jiří Růžička.

Jestli bude státní pohřeb, nebo pohřeb se státními poctami, zatím senátoři nesdělili. Premiér Andrej Babiš (ANO) už v pondělí řekl, že záleží na tom, co si bude přát rodina.

Senátoři zároveň řekli, jak by si představovali zachovat památku Kubery na půdě horní komory.

„Odešel výjimečný člověk. Když jsme na jednání s Jaroslava Kuberou vzpomínali, tak jsem si dovolil navrhnout, aby byla ve Valdštejnském paláci lavička s popelníkem. Jsem přesvědčen, že by si Kubera přál, že by se tomu zasmál a že si ji zaslouží,“ řekl v úterý na tiskové konferenci Vystrčil.

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Senátor Jaroslav Kubera (ODS) se netajil láskou k nikotinu. S obří maketou cigarety v Senátu bojoval proti zákazu kouření v restauracích.

Kubera byl vášnivým kuřákem, čímž se často chlubil. V Senátu velmi hlasitě bojoval proti zákazu kouření v restauracích.

Jaroslav Kubera zemřel náhle v pondělí, bylo mu 72 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám