Hlavní obsah

Senát plzeňských práv se už zase tvrdě dohaduje

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akreditační komise má pravdu, některé nedostatky na plzeňských právech přetrvávají. A protesty nic neřeší. Alespoň podle prohlášení, které podepsalo pět ze šesti členů studentské sekce akademického senátu fakulty. Text s názvem „Rozumem proti emocím“ rozeslali vedení Západočeské univerzity i jednotlivých fakult.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Děkan plzeňských práv Jan Pauly na pondělním jednání akademického senátu fakulty

Článek

Na pondělním zasedání senátu si za to vyslechli tvrdou kritiku od děkana, členů učitelské kurie i od přítomných studentů.

„Akreditační komise již před svým závěrečným rozhodnutím opakovaně upozorňovala na některé nedostatky, které dodnes na škole přetrvávají,“ stojí mimo jiné v prohlášení.

„Mnohé připomínky a kritika se braly na lehkou váhu a k výraznějším změnám fakulta doposud nenalezla potřebnou odvahu,“ uvádí dále dokument, který kritizuje i studentské mítinky na záchranu fakulty: „Ze studentů nelze dělat rukojmí, ani nástroj boje.“

Děkan Jan Pauly zmíněné prohlášení ostře odsoudil. „Obsah mě velice ranil a zklamal,“ prohlásil Pauly.

Na jednání zazněla i podezření, že někteří z pětice senátorů jsou provázaní s předsedkyní akreditační komise Vladimírou Dvořákovou nebo s učiteli, kteří školu loni opustili. A objevily se také požadavky, aby dotčení senátoři rezignovali. Ti se opakovaně hájili tím, že chtějí studentům pomoci, šance na záchranu fakulty je ale podle nich malá.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám