Hlavní obsah

Šéf ústecké krajské ČSSD Fišera rezignoval

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda krajské organizace ČSSD v Ústeckém kraji Arno Fišera se rozhodl rezignovat k pátku na svoji funkci. Nadále ale zůstane krajským radním a členem nejvyššího orgánu sociální demokracie mezi sjezdy, ústředního výkonného výboru (ÚVV), kde chce bojovat proti dominantnímu vlivu Moravy ve vedení strany.

Foto: archiv, Právo

Arno Fišera

Článek

K rezignaci vyzvaly Fišeru hned po říjnových regionálních volbách špičky ČSSD. A to kvůli tomu, že sociální demokracie skončila v klání až za komunisty. Fišera ale ve čtvrtek zdůraznil, že funkci neskládá kvůli volebnímu výsledku a důrazné žádosti Lidového domu.

„Určitě nemám zapotřebí poslouchat podobné výzvy. Kvůli volebnímu výsledku to není. Odvedl jsem práci, za kterou se nemusím stydět. Slíbil jsem, že se pokusím dát po předchozím vedení krajskou organizaci dohromady, což se povedlo. Vše funguje,“ řekl Fišera Novinkám.

ČSSD ovládá Morava

Nástupce, který bude zvolen na lednové krajské konferenci, tak nebude muset podle Fišery zažívat turbulence, kterých byl svědkem. Fišera před necelými dvěma roky přebíral funkci po Petru Bendovi, příteli expředsedy ČSSD a současného šéfa národních socialistů Jiřího Paroubka.

Končící předseda krajské organizace v odůvodnění rezignace poznamenal, že mu práci komplikoval tým místopředsedů, které mu navolily okresy a za něž pak nesl politickou odpovědnost. Fišera si také postěžoval, že se mu nepodařilo zabránit tomu, aby ČSSD ovládaly moravské regiony na úkor Ústeckého kraje.

„Nepodařilo se mi splnit cíl, aby Morava neovládala celou stranu,“ poznamenal s tím, že z tohoto regionu pochází šéf ČSSD Bohuslav Sobotka, druhý muž strany Michal Hašek i předseda poslanců Jeroným Tejc. Fišera se nyní chce soustředit na to, aby mělo Ústecko ve vedení sociální demokracie významnější zastoupení. „Zůstanu v ÚVV, budu se snažit, aby Ústecký kraj nebyl dehonestován,“ uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám