Hlavní obsah

Šéf ODS v Klatovech odstoupil z funkcí po rvačce s policisty

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Už jen řadovým členem ODS je od pátku městský radní v Klatovech David Kolář. Rezignaci na všechny své politické funkce oznámil ve čtvrtek na místním sněmu ODS, a to poté, co Právo upozornilo na jeho nevhodné chování z minulého týdne, kdy v podnapilém stavu nejprve napadl svoji bývalou přítelkyni a následně se popral i s policisty.

Foto: ods-klatovy.cz, Novinky

Bývalý šéf klatovské ODS David Kolář je zároveň radním města Klatovy.

Článek

„Řekl, že nechce, aby v důsledku jeho jednání byla poškozena pověst ODS. Z jeho strany to beru jako statečný krok,“ sdělil Právu starosta Klatov a místopředseda  místního sdružení ODS  Rudolf Salvetr. Kolář opustil funkci předsedy místního sdružení ODS v Klatovech, místopředsedy oblastního sdružení ODS a Regionální rady ODS v Plzeňském kraji.

Politik vyvolal incident minulý pátek v restauraci v Železné Rudě.„Jedenatřicetiletý muž nejprve slovně a pak i fyzicky napadl svoji přítelkyni. Na místo přijela hlídka, muž policistům začal nadávat a snažil se s nimi prát, ti ho ale zpacifikovali, naložili do auta a odvezli na záchytku," popsala událost klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová. [celá zpráva]

Kolář, kterému během cesty do Plzně museli policisté pro jeho neustálý vzdor nasadit služební pouta, byl agresivní i po příjezdu na záchytku. Hlídka proto musela přivolat posily. Své jednání se radní snažil zlehčovat a podle jeho slov šlo o běžnou hádku s přítelkyní.

„Pokud já vím, tak žádnou újmu neutrpěla. Byla to standardní hádka po tom, co jsme se rozešli," prohlásil Kolář. Na chování k policistům si už nepamatuje. „Na to si nevzpomínám. Myslím si ale, že všechno bylo v pořádku," dodal.

Policie zatím nerozhodla, zda  jeho jednání posoudí jako trestný čin nebo přestupek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám