Hlavní obsah

Šéf Harvardských fondů přišel o byt ve Znojmě

– Znojmo
Právo, miv

Částku 1 277 866 korun zaplatí vítěz klání tří zájemců, kteří v elektronické dražbě svedli bitvu o byt Borise Vostrého. Bývalý předseda představenstva Harvardského průmyslového holdingu o byt přišel v nařízené soudní exekuci.

Foto: www.okdrazby.cz, .

Byt Vostrého v prvním podlaží domu ve Znojmě změnil majitele

Článek

Byt 3+1 s plochou necelých 104 metrů a zahradou o výměře 253 metrů čtverečních se do dražby dostal na základě exekuce, kterou na majetek Vostrého vede kladenský soudní exekutor Petr Kučera. Výtěžek exekuce po odečtení nákladů získá nástupnická společnost – Harvardský průmyslový holding, a.s. v likvidaci, respektive jeho akcionáři.

Soudní znalec hodnotu nemovitosti vyčíslil na 1 346 800 korun, do dražby šla za dvě třetiny odhadu, tedy s vyvolávací cenou 897 866 korun. První zájemce odpadl v dražbě brzy, nahradil jej jiný, až nakonec byla nemovitost prodána za necelých 1,3 miliónu korun. Podle webového portálu www.okdrazby.cz, kde se aukce odehrála, nebyla do zahájení dražby známá informace o žalobě na vyloučení majetku z exekuce. Nájemník dostal soudní výpověď a je povinen dům do konce dubna vyklidit.

Odsouzení jsou na útěku

Vostrý před časem pro týdeník Euro prohlásil, že se stále považuje za nevinně odsouzeného v politické kauze a že se plánuje obrátit na Evropský soud pro lidská práva. „Vilu nechal postavit můj dědeček, za Masaryka byl radním ve Znojmě. Až budu v důchodu, budu v ní bydlet. Rozhodně se nevzdávám,“ sdělil týdeníku Vostrý. Naopak soudní exekutor počítá s dalšími dražbami jeho majetku. Ve stejném domě bude prodávat 17. dubna další byt.

Dražba znojemského bytu tak byla první, která postihla zakladatele harvardských investičních fondů.

Konají se na základě pravomocného rozsudku nad Vostrým a zakladatelem fondů Viktorem Koženým. Vrchní soud v Praze je odsoudil za tunelování fondů k deseti a devíti letům vězení a miliardovým náhradám. Oba odsouzení jsou na útěku. Viktor Kožený žije na Bahamách, Vostrý má občanství středoamerického státu Belize. Snahy českých úřadů o jejich vydání zatím končily bezvýsledně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám