Hlavní obsah

Šéf dozorčí rady pražského dopravního podniku rezignoval

Praha

Předseda dopravního výboru pražského magistrátu Jiří Nouza (TOP 09) ve středu rezignoval na post šéfa dozorčí rady pražského dopravního podniku (DPP). Sám to oznámil novinářům po jednání rady. Od čtvrtka jej ve funkci nahradí zastupitel Jiří Pařízek (TOP 09).

Foto: Michal Doležal, ČTK

Nový předseda dozorčí rady Jiří Pařízek (vlevo) a odstupující předseda Jiří Nouza vystoupili 3. října v Praze na tiskové konferenci po jednání dozorčí rady Dopravního podniku hlavního města Prahy.

Článek

Nouzu vedly k jeho rozhodnutí dva důvody. Prvním z nich je negativní ohlas vůči rozhodnutí dozorčí rady, která pod jeho vedením v srpnu odvolala generálního ředitele Vladimíra Liche. Zároveň prý nechce, aby byl výsledek výběrového řízení na nového ředitele v budoucnu kvůli jeho osobě zpochybňován.

"Myslím si, že v této chvíli jsou všechny předpoklady, aby výběrové řízení bylo dokončeno úspěšně. Věřím, že z tak velkého počtu kandidátů vzejde kvalitní ředitel," řekl. Do výběrového řízení se přihlásilo 51 zájemců. Jména kandidátů podnik nezveřejnil.

Nouza bude nadále členem dozorčí rady. Do jejího čela ve čtvrtek usedne Jiří Pařízek (TOP 09).

Bývalý ředitel Vladimír Lich byl v srpnu odvolán na doporučení politiků v dozorčí radě podniku krátce poté, co inicioval podání trestních oznámení kvůli údajně nevýhodným kontraktům dopravního podniku. Dozorčí rada odvolání zdůvodňovala manažerskými pochybeními ohledně vypisování veřejných zakázek, Lich, který byl do čela podniku jmenován na začátku roku bez výběrového řízení, ale výtky odmítl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám