Hlavní obsah

Šéf ČSSD hýří sebedůvěrou, věří v zisk až 14 senátorů a výhru v krajích

Novinky, jov

Lídr největší opoziční strany Jiří Paroubek necelých čtrnáct dnů před krajskými a senátními volbami hýří sebedůvěrou a optimismem. V pondělí prohlásil, že jeho strana v krajských volbách procentuálně zvítězí a získá až 14 senátorů.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jiří Paroubek

Článek

„Myslím, že vyhrajeme ve všech moravských krajích, pokud jde o krajské volby a že vyhrajeme ve velké části českých krajů,“ řekl v pondělí v Lidovém domě novinářům Paroubek.

Nechtěl ale předvídat, kolik jeho strana získá hejtmanů. „Abych v tuhle chvíli řekl, kolik budeme mít hejtmanských křesel, to se neodvažuji, ale myslím, že vyhrajeme procentuálně,“ prohlásil Paroubek. ČSSD se v nadcházejících volbách snaží porazit ODS, která nyní ovládá 12 ze 13 hejtmanství, o které se vede souboj.

Stejným optimismem hýřil Paroubek i v případě senátních voleb. „Myslím si, že nejméně třetinu a myslím, že v tuhle chvíli je reálný i větší počet. S tím jsme dříve nepočítali, ale společenská atmosféra je taková, že by to mohlo být třináct, čtrnáct,“ uvedl na dotaz, kolik si myslí, že sociální demokracie získá ve volbách senátorských křesel.

V říjnových volbách se volí do jedné třetiny Senátu, jde tedy o 27 křesel. ČSSD obhajuje sedm mandátů. Nyní má 13 senátorů, horní komoru přitom ovládá ODS, která má 41 z 81 mandátů. Občanští demokraté obhajují devět křesel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám