Hlavní obsah

Sedmičku vína dnes Rathši nepodáváme, žertují lidé na účet poslance

Praha

Úplatkářská kauza kolem poslance ČSSD Davida Ratha je už několik dní hitem českého internetu. Bývalý hejtman Středočeského kraje a jeho případ se sedmimiliónovým finančním obnosem ukrytým v krabici od vína si berou na mušku nejrůznější vtipálci.

Foto: www.facebook.com

Záloha pro hokejisty měla špatného adresáta?

Článek

Přehlídku žertů na účet obviněného poslance v posledních dnech připomínají zejména sociální sítě. Na nich se objevil bezpočet fotomontáží s bývalým hejtmanem v hlavní roli. Na jedné Ratha autor například zpodobnil coby Borata - v tomto případě „Boratha“ - tedy postavu, kterou ztvárnil Sasha Baron Cohen ve stejnojmenném filmu.

Foto: www.facebook.com

Často vtipálci přirovnávají Ratha, který „proměnil víno v peníze“ k Ježíši, jenž podle biblických příběhů přeměnil vodu na víno.

Foto: www.facebook.com
Foto: www.facebook.com

Lidoví tvořitelé ke svým žertům využili i právě probíhajícího mistrovství světa v hokeji. Na fotografii se čeští reprezentanti dohadují o čtvrtečním zápase se Švédskem.

„Švédové chtějí, abychom ten zápas pustili,“ konstatuje jeden z hráčů. „Nabízejí 70 miliónů. Zálohu 10 procent prej poslali v krabici Eratovi,“ obrací se na spoluhráče Martina Erata.

Foto: www.facebook.com
Foto: www.facebook.com

Z dnes již téměř okřídlené „sedmičky“, která jako slovní hříčka odkazuje k sedmimiliónové částce ukryté v krabici od vína, či k 0,7litrové lahvi, kterou podle svých slov v krabici očekával Rath, si dělají legraci i provozovatelé restauračních zařízení. Jedno z nich si například na tabuli napsalo: „Sedmičku vína dnes Rathši nepodáváme“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám