Hlavní obsah

Se Schwarzenbergy se přou majitelé honiteb kvůli hranicím

S Karlem s Janem Schwarzenbergovými se se přou honitební společenstva Jickovice a Oslov na Písecku. Předmětem sporu jsou hranice honiteb. Společenstva se před sedmi lety nedohodla na společných hranicích a obrátila se na soud, řekl poslanec za KSČM Vojtěch Filip, jehož advokátní kancelář zastupuje jickovické sdružení.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Článek

Advokáti Schwarzenbergů podali podle něj kasační stížnost a věc půjde k Nejvyššímu správnímu soudu. Ivan Bambuškar, ředitel Lesní správy Orlík nad Vltavou, jež patří Schwarzenbergům, se ke sporu nechtěl vyjádřit.

Určením honitebních hranic se už zabývaly okresní, krajský, ústavní i nejvyšší správní soud a pokaždé daly podle Filipa za pravdu honitebním společnostem. Milevští úředníci, pod něž část sporného území patří, rozhodli podle Filipa v rozporu s rozsudkem a část honiteb chtějí přičlenit v rozporu se zákonem o myslivosti k honitbě Orlík, která patří Schwarzenbergům.

Úřad vydal již několik rozhodnutí

"V minulosti vydal Městský úřad Milevsko v tomto sporu několik rozhodnutí, jejichž obsah vždy respektoval rozsudky krajského soudu, nejvyššího správního soudu i ústavního soudu," uvedl Tomáš Kakos z milevského městského úřadu. Rozhodnutí nebyla prý nikdy v rozporu s rozsudky.

Milevský úřad projednává případ ve správním řízení o uznání Schwarzenberské honitby Orlík III. Konkrétní informace k řízení tedy Kakos nemohl poskytnout.

Hranice honiteb se smluvně stanovují na deset let. V roce 2003, kdy uplynul první desetiletý cyklus, se Jickovičtí na hranicích se Schwarzenbergem nedohodli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám