Hlavní obsah

Schwarzenberg: Zeman podrží Babiše bez ohledu na výsledek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle čestného předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga pověří prezident Miloš Zeman šéfa hnutí ANO Andreje Babiše sestavením vlády bez ohledu na to, zda bude schopný doložit sněmovní většinu. Řekl to v sobotu poté, co dorazil do volebního štábu koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) v pražském hotelu Grand Magestic poblíž náměstí Republiky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karel Schwarzenberg ve volebním štábu SPOLU

Článek

„On (Zeman) pověří jistě pana Babiše a bude se to snažit táhnout do konce svého prezidentování,“ řekl Schwarzenberg. Podle něj si Zeman vykládá ústavu tak, jak se mu to hodí.

Na tahu je Zeman. Vláda může být až v půlce příštího roku, říkají odborníci

Parlamentní volby

„On je šikula. On umí zacházet s ústavou jako s gumičkou,“ dodal Schwarzenberg, který v letošních volbách již nekandidoval.

Hamáček končí v čele ČSSD. V úspěch v Praze doufal marně

Parlamentní volby

Z průběžných výsledků vyplývá, že se o první příčku přetahuje hnutí ANO s koalicí SPOLU, následuje koalice Pirátů a STAN. Do Sněmovny se dostane ještě SPD, další uskupení pět procent nepřekonala.

Dvaatřicet let od revoluce bude Sněmovna poprvé bez komunistické strany

Parlamentní volby

Schwarzenberg věří, že až budou sečteny hlasy ve městech, tak SPOLU dožene hnutí ANO a společně s Piráty a STAN získají ve Sněmovně většinu. Přesto očekává, že dál povládne Andrej Babiš, protože ho podporuje Zeman.

Co udělá nemocný Zeman? Jako prvního přijme v neděli Babiše

Parlamentní volby

Reklama

Výběr článků

Načítám